TUSSENTIJDSE TOETS (TTT)
  
Hoe gaat de tussentijdse toets?

Wat is een tussentijdse toets?
Een TTT is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je moet dezelfde dingen doen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie en je krijgt na afloop tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen.


Wég met die zenuwen!
Omdat de TTT hetzelfde verloopt als het examen, weet je precies wat je straks tijdens het examen kunt verwachten. De toets is een kans bij uitstek om alvast te wennen aan de examensituatie. Nervositeit wordt zo bij veel kandidaten weggenomen.

Vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen
Omkeren, parkeren of de hellingproef zijn voorbeelden van bijzondere verrichtingen en ze vormen een onderdeel van het praktijkexamen. Tijdens de TTT komt het onderdeel bijzondere verrichtingen ook aan de orde. Je krijgt de opdracht om 2 bijzondere verrichtingen uit te voeren. Doe je dit goed, dan krijg je vrijstelling voor dit onderdeel en hoef je met je eerstvolgende rijexamen geen bijzondere verrichtingen meer te doen. Als andere onderdelen van de TTT niet vlekkeloos verlopen is dat geen ramp; je vrijstelling blijft bestaan!

Bekijk hier een informatiefilmpje van het CBR over de TTT.


     Contactgegevens:

  Autorijschool Europa
  Peggy Boogaarts
  Grubbenhove 6
  5971 CZ Grubbenvorst
  telefoon: 06-10740299
  e-mail: info@rijschool-europa.nl
  CBR rijschoolnummer: 0427Z7
  KvK nummer: 54222494
  BTW-ID: NL001839171B02  Autorijschool Europa is gevestigd in Grubbenvorst, maar geeft ook les in:

  Lottum
  Horst
  Sevenum
  Blerick
  Venlo
  Tegelen