THEORIE

Bij een goede rijopleiding hoort ook een theoriecursus. Bij Autorijschool Europa heb je de mogelijkheid om individueel en in je eigen tempo te leren door middel van zelfstudie, maar we bieden je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een klassikale theoriecursus. Voordat je een tussentijdse toets of praktijkexamen mag doen moet je eerst in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Zodra je 16 jaar bent mag je theorie-examen doen en het certificaat is anderhalf jaar geldig.

Zelfstudie
Verjo pakket
Leer je het liefste uit een boek? In het boek 'Wegwijzer in het verkeer Personenauto' wordt stap-voor-stap de verkeerstheorie uitgelegd. Ook komt de praktijk ruimschoots aan bod. Bij het boek horen ook 1000 oefenvragen ter voorbereiding op je theorie-examen. Deze vragen kun je online oefenen op de website https://www.leerhetverkeer.nl/ Je krijgt van ons een card met inloggegevens. Er zijn diverse trainingen beschikbaar zoals bordentraining, thematrainingen verkeersregels en examentrainingen. De antwoorden met motivatie kunnen na de training bekeken worden. Ook het onderdeel gevaarherkenning komt ruimschoots aan de orde.
iTheorie online cursus
Leer je liever online? iTheorie is een online interactieve cursus. Lekker thuis in je eigen tempo leren. De iTheorie cursus bestaat uit een digitaal lesboek, 50 theorie-oefenexamens, filmpjes over gevaarherkenning en praktijkinstructiefilms volgens de rijprocedure. Voor meer info kijk op de website https://itheorie.nl/.
Klassikale theoriecursus
Theoriecentrum 077
Leer je liever klassikaal? Deze cursus vindt (meestal) plaats op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur bij Hotel Wilhelmina tegenover het NS station in Venlo. Vanaf een week voor aanvang van de cursus krijg je om de 2 dagen al opdrachten via de app die je moet uitvoeren ter voorbereiding op de cursus op zaterdag. In de week na de cursus krijg je weer om de paar dagen apps met opdrachten die je moet uitvoeren. De week erna is op donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur herhaling en examentraining in Hotel Wilhelmina. Het CBR examen is 's middags vanaf 13.00 uur bij het CBR in Blerick. Je ontvangt een inlogcode om op internet te kunnen inloggen en kan zo alle leerstof bestuderen en het huiswerk en de opdrachten vanaf elke plaats uitvoeren.

Tijdig aanmelden is zeer wenselijk, namelijk minimaal 10 dagen voor aanvang van de cursus. Je krijgt om de 2 dagen al huiswerk via de app dat je moet maken ter voorbereiding op de cursus. In de week na de cursus krijg je ook weer om de paar dagen apps met opdrachten.

Cursusdatums 2019
- woensdag 1 mei (meivakantie) met oefenmorgen en examen op donderdag 9 mei
- zaterdag 8 juni met oefenmorgen en examen op donderdag 20 juni
- zaterdag 6 juli met oefenmorgen en examen op donderdag 11 juli
- zaterdag 10 augustus met oefenmorgen en examen op donderdag 15 augustus
-
zaterdag 14 september met oefenmorgen en examen op donderdag 26 september

Contactgegevens:

Autorijschool Europa
Peggy Boogaarts
Grubbenhove 6
5971 CZ Grubbenvorst
telefoon: 06-10740299
e-mail: info@rijschool-europa.nl
CBR rijschoolnummer: 0427Z7
KvK nummer: 54222494

Autorijschool Europa is gevestigd in Grubbenvorst, maar geeft ook les in:

Lottum
Broekhuizen
Horst
Sevenum
Kronenberg
Blerick
Venlo
Tegelen
Steyl
Baarlo