DE RIJLES
 
Het is zover! Je gaat beginnen aan de rijopleiding en binnenkort heb je je eerste rijles. Spannend! Want hoe gaat zo'n rijles? De meeste mensen herinneren zich de eerste les nog als de dag van gisteren, ook al is het voor sommige (je ouders bijvoorbeeld) soms al 30 jaar geleden. Het is een mijlpaal in je leven die je niet snel zult vergeten. 

Je eerste rijles

Ik kom je thuis ophalen en als je het niet al te spannend vindt en aandurft, mag je meteen achter het stuur plaatsnemen.  Aan de passagierskant zit ook een koppeling, rem en gaspedaal waarmee ik je kan helpen om weg te rijden en te schakelen.  Vind je het prettiger om pas in het oefengebied (rustig industrieterrein) op de bestuurdersplaats te gaan zitten, dan is dit geen enkel probleem. Dit geeft je eerst even de gelegenheid om te wennen aan de situatie. 

Voordat je wegrijdt maken we eerst de auto rijklaar. We zorgen dat je goed en comfortabel zit, de hoofdsteun goed staat afgesteld, je goed en comfortabel kunt sturen, dat je via de spiegels alles goed kunt zien en dat je veilig vastzit in de gordel. We beginnen eerst met sturen en het bepalen van de plaats op de weg.  Dit doen we op een industrieterrein waar je rustig kunt oefenen.  Afhankelijk van je leertempo en aanleg gaan we over naar de volgende stap: wegrijden en stoppen. Nadat ik je heb uitgelegd en gedemonstreerd hoe het moet, gaan we hiermee oefenen.  En maak je niet druk als het niet gelijk vlot en vloeiend gaat: we hebben niet voor niks een ' L ' op ons dak waaraan anderen kunnen zien dat jij het nog moet leren.  Zodra je dit onder de knie hebt gaan we oefenen met schakelen. En zo gaan we steeds een stapje verder. 

Aan het einde van de rijles evalueren we wat je hebt geleerd en hoe het ging. Afhankelijk van je vorderingen bepalen we wat we de volgende rijles gaan doen: een nieuw aan te leren lesonderwerp of dezelfde les nog een keer herhalen. 

Praktijkboek Rijles Auto

Ter voorbereiding op de rijlessen ontvang je, ruim voordat je je eerste rijles hebt, dit praktijkboek. Heb je een Alles-in-een-pakket, dan zit het boek bij het pakket inbegrepen. Heb geen Alles-in-een-pakket, dan is het boek ook los verkrijgbaar (€ 19,95).

Dit boek vertelt je alles over de doe-kant van het autorijden: van het besturen van de auto tot het oversteken van een kruispunt en het in- en uitvoegen op de autosnelweg. Je vindt praktische tips en handige informatie waardoor je nóg beter voorbereid de lesauto instapt en alles makkelijker onthoudt. En wil je zien hoe bepaalde voorbeelden in de praktijk werken? Bij bijna alle lesonderwerpen staan QR-codes met animaties waarmee je bijvoorbeeld kunt zien hoe je moet fileparkeren of een rotonde moet berijden. Zo bereid je je thuis al voor op de les, waardoor er meer tijd overblijft om te oefenen op de weg. Ook lees je alles over het praktijkexamen zelf. 

Het praktijkboek is niet alleen een goede voorbereiding op je rijlessen en praktijkexamen, maar het bereidt je ook voor op een veilige, levenslange carrière als automobilist. Ik wens je alvast veel succes en plezier met de rijopleiding!
Contactgegevens:

Autorijschool Europa
Peggy Boogaarts
Grubbenhove 6
5971 CZ Grubbenvorst
telefoon: 06-10740299
e-mail: info@rijschool-europa.nl
CBR rijschoolnummer: 0427Z7
KvK nummer: 54222494
BTW-ID: NL001839171B02Autorijschool Europa is gevestigd in Grubbenvorst, maar geeft ook les in:

Lottum
Horst
Sevenum
Blerick
Venlo
Tegelen