CORONA EN RIJLESSEN

Hoe belangrijk het rijbewijs ook is, de gezondheid staat voorop! Vandaar dat Autorijschool Europa een protocol heeft opgesteld om veilig en verantwoord rijlessen te kunnen geven en volgen. Dit protocol kan op ieder moment worden gewijzigd of aangepast.

Wil je meer weten over de nieuwe huisregels en hygiënemaatregelen bij het CBR, kijk dan  hier .     

Corona-update (2 februari 2021)


Vanwege de verlenging van de lockdown zijn er tot en met 2 maart geen rijlessen, toetsen en examens. Het CBR is tot en met 2 maart gesloten en alle geplande toetsen en examens in deze periode worden kosteloos uitgesteld. Meer info vind je hier:
https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/nieuws/nog-langer-geen-examens-en-rijtesten.htm

 

Hoe belangrijk het rijbewijs ook is, de gezondheid staat voorop! Blijf gezond en hou vol!
Protocol Autorijschool Europa i.v.m. COVID19

Het doel van dit protocol is om veilig en verantwoord rijles te kunnen geven en volgen ten tijde van de COVID19-crisis, met het oog op de bescherming van de gezondheid van de instructeur en de leerling. De voorgeschreven richtlijnen van het RIVM dienen hierbij als uitgangspunt. Autorijschool Europa kan dit protocol ieder moment wijzigen of aanpassen en zal haar leerlingen hiervan op de hoogte stellen.    

De rijlessen
 • Als je je niet lekker voelt en coronagerelateerde klachten vertoond: zeg de rijles dan af, ook al is dit binnen 24 uur voorafgaand aan de rijles. Ik ga er vanuit dat hier geen misbruik van gemaakt zal worden en zal dan ook geen annuleringskosten in rekening brengen. 
 • Ben je in een CODE ORANJE GEBIED geweest, dan stellen we de rijlessen 2 weken uit. Vertoon je na die 2 weken geen coronaklachten, dan mag je weer rijden.
 • Voorafgaand aan de rijles krijg je twee vragen. Kunnen beide vragen met ‘nee’ beantwoord worden, dan kan de rijles starten: 
  1. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose COVID19 gehad?
  2. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten? 
 • Vlak voor de rijles was je grondig je handen. Voordat je de auto instapt krijg je van mij een gel om je handen mee te desinfecteren. Wacht met instappen totdat ik aangeef dat het kan.
 • Met ingang van 29 september dragen we met de rijlessen weer een mondkapje. Hier dien je zelf voor te zorgen. Het dragen van handschoenen is niet verplicht. 
 • Als je moet niezen, hoesten of kuchen doe je dat in je elleboog.
 • Ik zorg ervoor dat de auto schoon, gedesinfecteerd en geventileerd is voordat jouw rijles begint. Daarvoor plan ik tussen de rijlessen door extra tijd in.
 • Aan het einde van de rijles krijg je van mij een desinfecterend doekje, waarmee je alles wat je hebt aangeraakt (denk hierbij ook aan de sluiting van de gordel, de stoelknoppen en de schakelaar van de richtingaanwijzer, etc.) zelf schoonmaakt. Het doekje neem je mee naar huis en gooi je thuis weg.
 • Er mogen maximaal twee personen in de auto zitten, dus meerijden van familie of vrienden is niet toegestaan.
 • Neem zo min mogelijk spullen mee in de auto. Tassen en jassen doe je in de kofferbak.

De tussentijdse toetsen en praktijkexamens bij het CBR

 • Let op: ben je in een code oranje gebied geweest dan wordt met klem verzocht om niet naar het CBR te komen. Je toets of examen wordt dan kosteloos uitgesteld.
 • Circa 10-15 minuten voor de toets of het examen wachten we bij de auto, totdat de examinator naar ons toe komt.
 • In de auto dragen jullie allebei een mondkapje. Dit mondkapje krijg je van de examinator.
 • Voordat je je ID aan de examinator geeft maak je het goed schoon.
 • De examinator stelt je van tevoren 5 vragen over je gezondheid en bepaalt dan of de toets of het examen door kan gaan.
Let goed op jezelf en op elkaar en blijf gezond!       
Contactgegevens:

Autorijschool Europa
Peggy Boogaarts
Grubbenhove 6
5971 CZ Grubbenvorst
telefoon: 06-10740299
e-mail: info@rijschool-europa.nl
CBR rijschoolnummer: 0427Z7
KvK nummer: 54222494
BTW-ID: NL001839171B02Autorijschool Europa is gevestigd in Grubbenvorst, maar geeft ook les in:

Lottum
Broekhuizen
Horst
Meterik
Sevenum
Kronenberg
Blerick
Venlo
Tegelen
Steyl
Baarlo